Friday, February 26, 2010

sekitar minggu lepas

bismillah walhamdulillah.

oh, saya telah terpengaruh oleh aimi untuk mengepost perihal sambutan maulidur rasul minggu lepas. but now let the pictures do the talking~pagi yang, subhanallah, sangat indah. perhimpunan di tapak, kena ulang lagu badar 2 kali, tu lah sape suruh nyanyi lagu tak ikut rhythm -_-' *oh sila ma'lum camera saya jenama ayam bukan slr yee*
oh, mereka ini sempat lagi bergambar dengan gumbira. biasalah, sangat sensitip bila menyedari kehadiran kamera.

banner puteri form 5~ tepuk sikitt..
mula berarak, ke sekitar perumahan menjalara. ohh jangan didebatkan di sini pula ya tentang hukumnya. bak kata ustaz, ikut fiqh : bid'ah. ikut dakwah : sesuatu yang menguntungkan ;)

puteri turut tidak melepaskan peluang merasa udara luar pagar smkakl. huhu~ sila abaikan peja di situ.
perarakan tammat sudah. beratur sekejap kat dataran sebelum kantin wa koop banjir.yang kain merah semua adik2 f1. yang veteran2 kain hijau.huhu~ *tiada unsur politik di sini ya*
seterusnya, masuk ke dewan untuk ceramah~ credits to backdroppers, backdrop yang sangat cantik cuma nak tanya, kenapa unta pink tu ada 3 kaki je sedangkan unta kuning ada 4?
persembahan qasidah drp pelajar maahad sofa n9~
ustaz salahuddin, penceramah~

BADARians puteri~
dah dah~~ mai pulang ke asrama. call mak dan balik cepat cepat. ahaks..
sekian sahaja laporan untuk post sekitarrr minggu lepas. banner2 utk batch lain boleh diusha di blog aimi or blog badar(belum ada, tapi bakal ada in sha Allah)bersempenakan kempen ihya' sunnah minggu depan, mari sama sama introspeksi, ciput mana je sunnah nabi yang telah diihya'kan(dihidupkan) oleh diri.

waAllahua'lam.

3 comments:

Mutmainnah Zahra said...

subhanallah
hebat2 junior2 akk kt smakl ni..
teringin nk pergi smakl
tp masih xde kesempatan lg

akk seronok tgk bi'ah solehah yg adik2 wujudkan di smakl,
meski akk tahu, akk x dpt laksanakan sebaiknya waktu akk di smakl dulu,

teruskan perjalanan dakwah adik2 hingga ke akhirnya,

ingatlah,
jalan dakwah ini penuh dgn menah dan tribulasi yg akn kita tempuhi,
mohon adik2 terus thabat dlm perjuangan ini.

man nahnu..?
"nahnu ansarullah"

fatayat.. QUM!

superserikandi said...

nahnu ansarullah.. =)
moga bukan sekadar laungan.
Allah, kuatkan kami ~

ati said...

awakkkk, specs ituuuuu. haha.