Sunday, December 28, 2008

Happy new year. =) dress code untuk ambil natijah PMR.

Bismillah walhamdulillah..

tiit tiit. 1 message received.

...."Ibnu Mas'ud berkata, ' perkara yang paling menyedihkan bila tibanya tahun baru adalah umurku bertambah lagi tetapi amalanku tidak bertambah'...."

thanks to ukht fauziah hanum untuk peringatan pendek tapi sangat mengetuk tu. hoho.

so, selamat tahun baru. ahah aku tak celebrate new year masihi :p.

nak cerita pasal baju nak ambil result PMR kelak. ahah kelak? selasa ni je tau.

aku agak tergelak bila ada orang tegur, uihh nak ambil result pun pening pening nak letak dress code kah? ahah kami memang semangat. arruhul jadid gitu.

maka seperti yang kalian mungkin maklum dan tak maklum, sahabatku ayu meng sms, beliau kata ms. parvathy kata, datang ambil result pakai baju sekolah au baju batik. tapi korang nak ke pakai baju sekolah? ahaha. tak kuasa kot. makanya secara tak rasmi majority berpihak kepada baju batik walaupun baju batik cepat kedut kain tak berkualiti.

cumaingin memberi peringatan buat diri tapi nak kongsi la kat sini, dah cantek cantek pakai baju batik nanti jangan dilupa stokin ya. basic sangat tu. kalau ada yang terlupa tudung labuh putih sekolah letak kat mana so pakai tudung tak berjahit ok je tapi jangan diselempang ke sana sini ya.

apa pun moga moga kita semua dikurnia hati yang redha. insha Allah.

waAllahua'lam

p/s: ada harapan sikit, macam mana pun result kita semua nanti, just mengharap and membayangkan lepas result keluar putera putera agama kami akan bertakbir, dan kami ingin bertakbir sama. harap harap la, ada putera imamkan. hoho.

4 comments:

[D]ur [A]khyar said...

wah semagat gitu..bagus2..
dah semakin up to date adik kita nie..
chaiyok2..
n semoga mendapat result yang barakah...

cLoVer4miza said...

Pakai baju batik bergaya pe.. Semangat kesekolahan!! Bersemangat dik..

HiZBi MuHaMMaD aL-MuSTaQiM said...

ar-ruhul jadid ~

Syaza Suraini said...

heyyy.... how was it???? :)