Tuesday, September 6, 2011

solat perlu on time macam makan perlu on time

ingatkah anda lagi akan kelas yang bersepah cantik ini?




bismillah walhamdulillah.

mendapat satu pengajaran baru2 ini. iaitu betapa perlu untuk menjaga waktu makan. kalau tak nanti kena gastric. dan sang ayah kata, kalau kena permanent gastric, sampai ke tua susah nak puasa!

nauzubillah, bisikku dalam hati. tak emboh aku kena gastric. jadi mula makan ikut time macam di asrama. maka sihat kembali, alhamdulillah.

semalam dok geledah folder gambar2 semasa muda. lalu jumpa lah gambar2 senget masa hingusan zaman sekolah dulu hik2 (padahal baru setahun meninggalkan zaman sekolah)

gambar2 kelas yang .... (aimi pls fill in the blank ;p )
gambar2 usrah badar.
gambar2 usrah underground dengan kak diba.
gambar2 dorm. (gambar2 dorm ni lah asyik buat aku gelak sorang2 depan laptop, pose yang pelik2, angkara ketua dorm yang pelik2 juga la eh ain ;p )
gambar2 epalians ;)

epal tu sebenarnya nama dorm aku masa fasa nak dekat2 spm, so semua form 5 kena kuarantin dalam beberapa dorm. dan sebenarnya nama dorm tu EFEKTIF ye kawan2, bukannya epal. ni gara2 mak insyirah yang assume dorm E tu stands for dorm EPAL. maka melekatlah nama tu -.-'

apa pun, dorm epal antara kebahagiaan aku lah di saat2 akhir di smka kl. rindu time2 kita kononnya berjanji untuk tidur awal, last2 malam tu tidur lambat jugak biasalah pulun last minute huhu. cara hidup dalam fatrah spm memang sangat tidak sihat ye. makan segala jenis fattening food dan hanya belajar atas katil/lantai. dan tak bergerak2. hanya bergerak untuk bakar roti kat bilik gosok, atau ke toilet, atau fly ke tesco . ehh rupanya banyak la bergerak

kenapa ye cerita pasal dorm epal aku ni. oh ye, sebab semalam masa tengah bergenang sorang2 tengok satu par satu gambar2 tu, sambil2 tu sedang mengwallpost dengan cik syekkey. beliau ini juga salah seorang warga epal ya kawan2. sangat berjasa dalam mengajar aku add maths pada last2 minute hik2. aku dan add maths, hm, we were not meant to be together. tapi, pada hari paper add maths aku rasa aku dan add maths sudah saling jatuh cinta hoho

rindunya..
tapi, paling rindu pada moment gambar di bawah ini


:')
aini, ingat lagi kat kak hadaani dan caramel nya?

3 comments:

nur syekkey ,♥ said...

phewwwww ;')
Nak ajak org lain brgenang sekali lettuw :D HAHA.
Btw , syukran saff.
Nti sangat berjasa mdidik ana dalam usrah. Smpaikan ke mmu , nti still tidak penat lelah mbantu. And now alhamdulillah , ana ada murabbi ats bntuan nti.

Jangan pernah sekali lelah yaa ukhtiii ! Jika TERlelah , ana ada ubat sedutnyaaaa ;)

Erk. about +math , aiyowaaa.
Subhana Allah nti yg brusha untuk blaja , ana tidak brjasa apa apa sik.

*ana di atas bukan ANA NORDIN. HAHA
Akhir kalam , ukhwah fillah :)

cik kur kur said...

reading ur blog deary...

and miss that moment much

don t u know that?

Aimi Syahirah :) said...

yang tersayanggggg lah saff! :P


ehem.
jangan lupe..
C.O.G-yang-entah-ble-nak-update.
HAHA :P