Saturday, September 4, 2010

yang terakhir

bismillah walhamdulillah.

finally, ramadhan is coming to an end :'(
and my last ramadhan at smkakl, has finally ended :'( :'(

lepas ni,

takde dah orang kejut sahur dengan siren cam orang gila but the best part bila pagi2 lagi dah dengar zikir2 dan selawat ;)

takde dah sahur nasik kawah ( aku bukan jenis sahur macam nak lunch kat rumah)

takde dah lepas subuh tu musolla bunyik cam langau je.. semua dok bertilawah lepas tu terus jadi mayat bergelimpangan terbongkang tidor..

takde dah ramai ramai gi dhuha time rehat pastu guna bedak baby cinta, yang dah habis dah pun..

tak boleh dah 'ter'lepas prep petang sebab 'ter'lelap, lepas ni banyak additional class petang2..

takde dah tadarus lepas asar yang kalau boleh semua pun nak habis cepat..

takde dah bazar smkakl yang sangat hebat, ada ikan keli bakar roti john hot dog 1001 jenis air cocktail kek batik juices..

takde dah bukak puasa kat pertama lantaran malas nak cop meja kat dm, yang memang tak cukup nak tampung budak puteri..

takde dah solat terawih yang setiap hari mesti berharap 'moga2 imam harini sedap and laju' ;p..

takde dah rebut saff kedua and below sebab saff pertama panas giler.. ish3

takde dah solat witir yang daripada 7 saff tinggal 2 saff setengah =.='

takde dah moreh yang sangat mengasyikkan, yang kau tak dapat time bulan2 lain..

takde dah.. takde dah semua ni..

tak sangka, kalau kira guna jari dah 5 round rupanya ramadhan aku kat asrama ni..

paling takleh bla, ni la round kelima dan terakhir..

padahal masih segar je lagi camne bazar kat sini time f1 f2 dulu.. ustaz nik dengan air hijau nya, ustaz abduh dengan soya nya, abg bob lagi.. zaman tun budak2 belum reti nak meniaga sendiri..

tetiba je, bazar 2010 ni budak2 yang jual budak2 jugak la yang beli. tapi untung jugak hihihi alhamdulillah ;)

ok semua.
adakah anda akan merindukan ramadhan di smkakl?
yeaaaaaaaaaaaaaaa( satu musolla menjawab dengan sebak )

waAllahua'lam.

4 comments:

seSey said...

saya rindukan sume ituuuuuuuu :'(

ibnusina said...

salam..

sangat berharap amalan pada ramadhan kali ni diterima..

Rai Zimmer said...

Saff! Whaa, sedihnya bila awk point out sume tuu. ALL OF IT ARE TRUE!!! ;'(

Semoga ramadhan tahun ini memberi kesan yang sangat mendalam dlm setiap diri pljara smakl(:

Anonymous said...

saffana...
kau buat aku sebak..
and almost cry...
waawaawaaaaaa...

~shark eater~