Friday, January 29, 2010

tammat

bismillah walhamdulillah.

hoho, exam finally ended dengan riang ria.
lets kiss goodbye to 'intervensi' . -300 days left to spm. +300 days left to get driving license hohoho

semalam orang thailand datang visit aku. i mean, sekolah aku. dari univ. islam yala. sebak kot bila tau dorang mai sini. teringat pergolakan kat sana. isk isk (haritu ada orang tegur, weih bangkitkan balik semangat palestin kau. *diri makin kurang sensitip soal barang boikot,hampeh~*)
dan, disebabkan masa dorang visit tu tengah kelas, plan bersama ain untuk amik sorang kakak angkat thailand tak tercapai dengan jayanya.

hmm, bercakap tentang intervensi, pada awalnya mungkin rata-rata kita dan tak kurang cikgu merasakan intervensi ni agak membuang masa yang macam emas tu since topik form 5 pun baru ciput kita belajar tetiba nak exam yang meminum masa 2 minggu!~

but from my personal opinion, intervensi ni banyak menyedarkan aku. hahaha dari dulu asik sedar tapi tak berbuat buat pon~ ok tazkirah selori buat diri sendiri.
sedar yang, ouh, silibus form 4 pun bukannya aku cover habis masyi gile pun. bukti, lepas paper bio dan add maths, macam macam bunyi kebunyian.

dan satu benda lagi, aku rasa cam masa+hidup aku cam, cam... cam,,,, kurang ke barakah an. mungkin. hmm. teringat kata kata terakhir ust wan kat bilik guru tempoh hari, macam mana nak tau berkat idak, hari ke hari kita makin improve diri. kalau tak improve pun baik laa.. baik je.. ok je.. tenang je..

ust jugak berpesan, perhatikan dari sekecil kecil perkara hingga ke sebesar besar perkara. daripada apa yang kita selalu buat ( mungkin akhlak bercakap berjalan ber ber ber) kepada sekecik kecik apa yang kita makan.

berkat itu penting. itu sebab budak kisas walaupun gate asrama terbukak 24 hours diorang tak naik dorm pada masa yang haram naik , sebab diorang sedar perihal pentingnya berkat itu. kira cam, eventhough diorang buat tapi warden/peng tak tau, Allah sangat tahu dan mungkin akan affect berkat cikgu cikgu warden warden (?) ok aku pon dah tak paham

post berakhir serta merta di sini sebab aku nak gi belajar (wooooooo)

waAllahua'lam.

p/s : lately ni, lipas selalu muncul di pagi hari setiap kali aku bukak mata. cis la. bila kau nak pupus.

8 comments:

cikdoktorfalsafah said...

tibe tibe nak masuk kisas pulak.
huhu.

Ana uhibbuki fillah :)

pemburu.cinta.ILLAHI said...

babe.
thx igtkn ak psl berkatt~
luv u fillah ! :]

superserikandi said...

to aimimi ; ehhh jgn..x buleh x buleh..dok smkakl diam diam ok? haha ;p


to pemburu cinta ilahi ; la syukran 'ala wajib. peringatan buat diri terutama tamanya :D

Anonymous said...

salam, saff hoi. hang xdok bezo kalo ckp lan email ngn 'live'. haha.. klakar btol hamba Allah ni.. alahai, cuba cari ibrah dr lipas tu.. kikiki

superserikandi said...

to anonymous ; ok, to be frank, x dpt agak sape anda. teha mungkin? xmungkin xmungkin. hmm. Allah nak suruh aku x takut ngn lipas kot. just accept it as it is...

but i just cant. we're not meant to be together

;( ;p

Anonymous said...

cuma tahap over gak la suruh natang tu pupus..haih...

nur nailah said...

u and lipas are not meant to be 2gether?
what a word! ahaha [nailah pun sama]

bila rasa x de berkat dlm kehidupan selama ni, rasa kehidupan selama ni sia2 sgt sbb kita hidup nk mardhatillah tp x dpt berkat pun
haish...[mengeluh]
astaghfirullah3x

bila kita nk jadikn smakl setaraf kisas yek? x kn dpt klau mindset badar je yg kena buat kerja2 pengislahan kat smakl.adoiyai...[badar pun tunggang-langgang lg]
diri sndr pun x islah habis lg.hurm...

angah syg acik!!!!

superserikandi said...

to angah ; iskk...sedihnya cakap camtu. but thanks for pencerahan. really need tazkiyah nafs, serious one :)

to anonymous ; chill la babe. im not really asking the lipas to be one of the endangered species, who am i to ask for that rite? huhu..chill :) n live life to the fullest~