Friday, January 8, 2010

benci balik rumah

bismillah.

sekolah aku sekarang balik every week weh. setiap minggu.
penat penat je aku feeling nak balik haritu.
tetiba balik setiap minggu.
cis la . serious menyusahkan . tapi aku faham, sekolah cant do much . ini semua kerajaan punya pasal.
but at other times, aku sedar. kita ni sangatlah mangkuk dalam bab bersyukur. kalau dulu balik 2 minggu sekali, time takleh balik pun ramai buat drama nak mintak balik gak. sekarang ni balik setiap minggu kata menyusahkan pulak.
untuk aku sendiri, ye, aku cam tu gak kadang kadang. tapi kalau takleh balik aku dok diam diam la kat asrama, tak pun outing ke kan hoho.
sabtu ahad yang terkorban ni sangatlah menuntut untuk kita kita piker sikit punya kritis, celah mana nak selit program2(kerohanian khususnya) dalam 5 hari terbaki di asrama.

tapi bila tengok tengok balik, subhan Allah, baik nya Allah !!!!
sabtu ahad yang terkorban tu, Allah kasi kita petang yang lapang.
sebab apa aku kata camtu, sebab bulan 2,3,4,5,6 ni selalunya petang2 semua orang busy dengan latihan bola itu ini kawad dan segala mak neneknya.
namun, makluman terbaru mengatakan kawad untuk puteri di pupuskan. hoho. sebab baju kita seksi sangat untuk kawad.


takbirr,,,,ALLAHU AKBAR !!!

(^o^)/


ok la, i admit, walaupun aku agak bersyukur dan rasa pertolongan Allah sangat mengiringi, ada sedikit unsur sedih di situ. 4 tahun, suka duka kawad bersama bomba.....
cukup cukup lah memperagakan diri di padang kawad, di mana yang memandangnya bukan setakat kawan kawan sejantina kita, mata mata 'asing' turut sama ada..... kalau nak tunggu putera smakl seluruhnya pandai jaga mata sendiri, tatau la bila. so kita kena mulakan langkah dengan menutup segala peluang ( ?) ini sudah merepek.

waAllahua'lam.

1 comment:

superserikandi said...

positive dgn Allah......
everything happens for a reason....
asal aku tulis kat ruangan komen lak..