Saturday, November 22, 2008

In the name of Allah...

Bismillah walhamdulillah..


uhuk2. akhirnya, aku termenggedik(kesalahan tatabahasa yang disengajakan) nak berblog. (padahal sebelum ni memang aku tak nak buat blog! ) erm, takpelah. bila ada blog ni aku akan selalu exercise tangan; jari jemari..hm, lagipun salah satu muwasofat tarbiyah kan qawiyul jism. so ni kira exercise ar. ( oh, suka suki jaa aku buat tafsiran sendiri :p , abaikan! )


Alright, setiap benda yang kita buat mestilah bermotif kan? bak kate omputih, everything happens for a reason(oh, kena kah ayat ni dengan situasi aku?) em, hentam sajalah!


Aku bukan nak poyo tp maybe this sounds a lil bit poyo kot. ehem, aku sayang sekolah aku oh(well, who doesn't? . oh, ada ja yang tak sayang sekolah sendiri :p) tuuu dia, kau jangan terasa, tak cakap kau pun. ahah. takdelah. siapa minum milo panas tak letak ais, dia terasa panasnya! (oh, cam tak kena je 'peribahasa' aku ni? ) weih, tapi milo kena boikot aw, nestle tu. ahah. (mak aku asyik beli milo, camne? )


okok. dah terkeluar topik lak. haiyoo~ ok, apa tadi? haa...motif aku buat blog..

mode : sebak tak tentu pasal~

kekadang tu, terduduk merenung hakikat diri, (uicehh~) lantas aku teringat dan agak tersedar la, yang aku ni nak masuk form 4 dah. ( uicehh~ result pun belum kuar. ahah. takpe2. akak dq kata, muslimah ni dia berpikiran jauuuh) so, biiznillah, kalau aku tak mati, and result pmr aku tak menyebabkan aku kena tendang keluar smakl terchenta (ohh..nauzubillah) terbaki hanya lagi 2 tahun je hidup aku kat zaman sekolah, or lagi tepat kat smakl terchenta. isk~sob sob, sebak lagi. so, kat sini lah medan untuk aku mencurahkan perasaan and cerita ceriti yang mungkin merepek cam kerepek ala2 rempeyek kat smakl terchenta. kiranya, aku mengambil inisiatif yang cam tak best untuk mengabadikan kenangan tersisa kat madrasati tu haa kat sini la. tapi aku tau je tak de siapa datang ziarah blog aku. takpe. aku baca sorang2. kau tak iktiraf pun aku tak kisah.



oh, nak tambah. yup, i'm a smaklian and proud to be one. tapi, aku ni tak sempurna la. cam korang kata takde manusia yang sempurna an. Alright, so aku ok jaa kalau ada siapa bagi komen, teguran, tarbiyah ke.. apa2lah ek yang berhikmah, dipersilakan. sungguh, aku manusia banyak kelemahan. ahah. so, segala apa yang tertaip dalam blog ni sungguh tidaklah melambangkan pendirian smakl terchenta eh. yang cerita2 and part baik2 takpelah. yang kureng2 tu. oh. aku sayang smakl. sekian.


wassalam~

5 comments:

biscuck said...

jelas lg nyata nampak kecintaan kt SMAKL die..hehe

~[Wardah al-Farafishah]~ said...

ey, bkn acik je syg smakl
angah pun syg smakl sgt2!!!
x nk brhenti skolah...nk duk skolah jugak sampai tua nnt.ohoho
nasib baik rumahku dekat nk mampos
ahahahaha =D jgn jeles tau

cikdoktorfalsafah(: said...

saye pelanggan blog anda yg baru ;DD
hidup SMAKL. takbir!
:))

superstar said...

nailah, yolah2..dok la kat smakl smpi tua..nak repeat spm ke ? :p

cikdoktorfalsafahaimi, ALLAHU AKBAR !!!!

superstar said...

nailah, yolah2..dok la kat smakl smpi tua..nak repeat spm ke ? :p

cikdoktorfalsafahaimi, ALLAHU AKBAR !!!!