Wednesday, December 26, 2012

kekawan lelama

assalamualaikum.

lately ni aku selalu nampak kawan2 sekolah rendah aku di kaca tv. pelakon beberapa orang, pelumba kereta sorang. dah femes2 korang ni yeh.

sorang tu aku rapat gile gak masa sekolah rendah dulu, siap pergi rumah dia on weekend untuk main2. hahah. tapi dia tu memang family retis. broken family lagi. apa agaknya citer sekarang. moga kau kuat lah.

lagi sorang tu, rapat gak. tapi jarang ar hang out kat luar. sebab dia kelas lain. cuma aku takkan lupa dia belanja aku t-shirt jogathon masa darjah enam. time tu dia tengah scandal dengan sorang mamat hot kawasan perumahan aku. aku yang perkenalkan TT_TT

si pelumba kereta tu pulak, selalu lawan pemadam atau shaker yang dimodified sampai jadi kebal dengan aku kat kelas. masalah aku gak terrrapat lebih dengan budak laki masa tahap rendah. dia selalu ejek aku dengan sorang mamat selekeh ni (time tu) jahat gile. tapi masa main tetap main.

melihatkan gaya hidup korang sekarang, tak ku sangka kita pernah bermu'ayasyah masa kecik dulu. entah korang ingat aku lagi tak. yelah, aku ni bukan budak hot pon dulu. al maklumlah, antara yang minoriti pakai tudung. tak cun pulak tu. oh ye, and tak sekaya korang. (wehh serious memang ada diskriminasi sebegini macam masa aku sekolah rendah. cemar nye lah kan budak2 tamang tung ni)

apa pun, kalau dah teringat kawan lama yang dah 'semacam' tu, doa doakanlah. ye, doaa.. jangan lupet.

end.

*sudah2 le tu melagha. cuti dahnak habis

1 comment:

Izzati said...

saff nape pelat? lupet :p