Thursday, December 16, 2010

the greatest 5 years of my life ;)

bismillah walhamdulillah.

thumma alhamdulillah, thumma alhamdulillah.
spm is finally over. Allahu akbar.
semalam lagi dah habis, paper quran sunnah. tapi baru balik pagi ni sebab ada pengisian daripada abi ( baca:pengetua ) tentang penerusan tarbiyah lepas keluar sekolah nanti.
hm.
pagi tadi. subuh terakhir kat smkakl kot. sujud sajadah terakhir sebagai pelajar kat situ. heh.
hm.
sedih ke? of course lah. 5 tahun kot kat sana, tak sedih hapenya.
nak kata lama tak lama 5 tahun tu, kalau baby baru lahir, 5 tahun kemudian dia dah boleh main masak2 dah. haha lama tak?
hm.
lepas habis solat pagi tadi. keluar musolla, jalan naik dorm. rasa sayu sangat.
hailaa, 5 tahun aku dok bina jiwa kat musolla ni.
naik dorm, lalu pulak ampaian.
hailaa, ampaian ni, masa aku form dulu takde bumbung pun. zaman tu kalau hujan masa sekolah, satu sekolah lari balik asrama selamatkan jemuran segala..
sekarang dah berbumbung.
hmm.
naik dorm pulak. hailaa, masa aku kecik dulu, asrama ni kaler lain. sekarang pink dah.
masuk dorm. dulu mana ada tiles, dinding pun capok2 je kaler putih. sekarang ada tiles dah, dinding dah pink.
hmm.
serious. the GREATEST five years of my life, finally ended, alhamdulillah. :')

hm, to be continued.
nak bersiap pergi jamuan kelas. :D

2 comments:

insandambakasihillahi said...

Tahniah dik...terasa sayu plak akk baca...akk pn pnh mngalami saat ni...mnyedihkn,menyayukn...bla duk umh nnt lg sdih...apa2pn, thniah... jgn lupa bertawakkal ye... ^_~

nur nailah said...

huhu...mmg tgh feeling giler arr saff wkt ni ek? hoho
yeah,,,i'm going to miss everything about smkakl! my beloved smkakl!
thanx to Him for this feeling, alhamdulillah ^_^