Friday, May 29, 2009

teacher's day celebration was superb!

Bismillah walhamdulillah.

wah, cuti 2 minggu. moga2 cuti aku, kau dan kita semua lebih banyak manfaat berbanding mudharat. muahaha.

yup, teacher's day celebration was superb! mabruk to all my superb seniors! tapi nape cikgu je dapat makan kami pun lapaaar. hoho~

..."sesegar, hijau daunan. begitulah, kita diibaratkan. tiada siapa yang bisa memisahkan kita, antara KITA SEMUA"...

******************************************************

itulah antara bait nasyid yang dinyanyikan oleh kumpulan ruhul jadid smkakl masa celebration itu hari.

sebenarnya masa tu rasa touching semacam. ahah cam tak macho la pulak an dengar lagu tu pun nak touching2. :p

bukan apa, cuma teringat. zaman form 1 dulu selalu nyanyi lagu tu ramai2. lagi2 masa usrah tiap jumaat malam sabtu.

Allah ......... cepatnya masa berlalu.

rasa macam baru semalam datang smkakl, daftar kat dm.

rasa macam baru semalam melangkah masuk kelas 1 umar.

rasa macam baru semalam kena 'tarbiyah' kat dorm unggul.

rasa macam baru semalam pergi usrah paksarela tiap jumaat malam sabtu kat musolla.dahla form 1 je.

rasa macam baru semalam kena brainwash dengan kakak dorm sebab suka tinggal barang.haha.

sob sob. cam sedih kot. sebab dah besar. dah form 4.dahtu, batch aku bakal pegang tampuk pimpinan sekolah pulak tu. rasa cam cepat sangat masa berlalu.

kalau dulu kita disuruh untuk gi usrah, lepas ni kita pula akan menyuruh.

kalau dulu kita di"tarbiyah", lepas ni kita pula akan mentarbiyah.dan batch kita akan membawa tarbiyah yang sebenarnya,insha Allah...

rindu zaman muda2 dulu walaupun sekarang pun consider muda lagi. kalau dulu ada announcement nak panggil form 1 , 2 , 3 selalu ada gelaran "adik2 form 1, adik2 form 2, adik2 form 3". tapi sekarang mana ada "adik2 form 4" bunyi cam bapok je hahaha~

maka, suka sungguh untuk aku menyeru diri, dan kita semua yaa batch generasi 19, dah tiba masanya kita taghyir(ubah), islah(perbaiki)dan tajdid(perbaharui) diri kita semua. sebenarnya masa untuk berubah tu dah lama tiba, cuma sekarang ni distreskan lebih sikit, masanya sudah terlampau tiba. haha

islah diri, islah batch, islah smkakl.

Together We Achieve Mardhotillah.

Batch 19 sederap menuju wawasan (cewah, curi moto MPP).

waAllahua'lam.

2 comments:

nur nailah said...

insyaAllah...
saling mengingati antara SEMUA...

~::sya_mujahidah::~ said...

insyaAllah...saffana mmg bersemanagat..
gud2 teruskan..
akak sokong dari belakang, depan, kiri, kanan,
atas pun sama...^_^