Saturday, February 14, 2009

Alhamdulillah~

Bismillah walhamdulillah.

syukur. majlis makan makan batch dah berlalu. bersyukur sangat sebab tak berlaku perkara perkara yang menyakitkan mata, hati dan iman. walaupun ada satu kes tu. tapi takpelah. eh bukan takpe. tapi bersyukur sebab ada improvement, kot.

rasa sedikit bangga tapi tidaklah takbur, merasakan batch kita ni bulih lah nak kata 'matang' sikit dalam meng handle apa apa function kan. huhu~

hari tu, kelas aku pergi putrajaya. ada perasmian bulan dakwah. cam cool gak ar. sebab makan sedap. ngeh3.

masa dah balik tu sorang sahabat kata camni, " best ar tadi, tapi menyesal..."

aku ingat dia menyesal sebab tak masuk kelas ke apa. rupa rupanya,,,,,

"sebab susi...."

masa tu cam agak, terketuk kot. terharu. sensitif hati dia terhadap benda benda tak baik ni, walaupun kecik.

susi time bila ek? ouh. masa dalam auditorium tu aku dok tempat yang takde putera. mungkin bahagian lain diorang ada cakap cakap ngan putera kot, cakap kosong. aku perasan gak, tapi takdelah nak kata teruk gila walaupun pada aku tak patut gak. orang tak paham maybe kata aku and kami ni syadid kot. sebab sembang2 kosong ngan lelaki pun anggap something yang cam big deal sangat.

tapi, biasa la tu. persepsi orang lain kot. kita pelajar agama islam. kenalah lain daripada orang lain. kan.

apa pun, bersyukur sebab batch kita makin ramai sedar dan sensitif isu susi ni. hmm, aku pun tatau kenapa aku selalu risau sangat pasal ikhtilat dalam kalangan kita ni. mungkin sebab bagi aku, antara faktor major kerosakan akhlak berpunca daripada pergaulan yang tak syaro' , kot.

tutup cerita barbeque, bukak cerita liqo' ngan senior kita yang sampai pukul 3 lebih pagi tu. huhu~

semoga kita betul betul berusaha ke arah misi kita ; hijrah kepada lebih baik. apa yang aku rasa based on perjumpaan kita haritu, kita dan form 5 ni sangatlah kamcing sebenarnya. malam tu buleh gelak sama sama lagi, pass2 biskut. hm. tol tak? insha Allah...

moga kita terus berukhwah kerana Allah semata.

waAllahua'lam.

4 comments:

nur nailah said...

mmg kamceng pun sbenarnya...
semoga tiada lg yg menyelekkn hubungan akhawat smkakl..
semoga umat islam sntiasa brsatu hati

~fawatstsiqillah humma rabithataha~

[D]ur [A]khyar said...

susi tu apa??

anak zacknordinson said...

sahabat?? ingat ana lagi?? hehehe... sdey sangat xdapat join that nite.. jge diri kat kelantan/terengganu... lawatan tu.. hehehe.. k salam..

superstar said...

susi = sosial x syaro' . haha =)