Friday, June 15, 2012

kepindahan

bismillah walhamdulillah.

huargh, zeriouzly berhabuk okeh ini blog bahkan lebih berhabuk daripada bangunan smawp hoho no offence
mesti ramai yang tertanya2 *perasan* kenapa aku mensepikan diri dan privatise ini blog usang for a such a longg time.
sebenarnya, adalah sebabnya. tapi korang mesti berbulu telinga dengar sebab yang aku nak state kan ni sebabnya sebab ni agak keperasanan (ok ayat sangat keling)
sebenarnya(again), ada lah beberapa makhlus halus dan kasar yang tidak aku ingin makhluk2 ini untuk tahu kewujudan blog ni dan seterusnya membaca dan jadi pembaca setia pulak tu (ok korang dah muntah hijau. i told u oledi)
so aku pun tutup blog ni dalam jangka masa yang agak lama jugak lah dengan harapan makhluk2 halus dan kasar(as i mentioned above) menyangka blog ni telah pupus abadan abada..
tapi tak nak lah pulak aku privatise ini blog selama2 nya lantaran aku nak lah juga beberapa makhluk yang dikehendaki agar membaca ini blog. so here i am, and this post is a comeback. thank u ppl for waiting. (satu al malik faisal hall tepuk tangan)

toyyib. cik fityah (nama blog aku just in case korang terlupa) mesti pelik kenapa tak ada post perpisahan dengan dq. huhu. aku pun pelik sebenarnya kenapa aku tak post padahal dalam ini kapla otak banyak sajaa cerita2 yang aku dah susun (dalam otak lah) tinggal nak kasi taip je lagi
tapi, mungkin kalau aku nak cerita pasal dq kat sini habis berkajang2 post kot gamaknya dan pula pastilah keyboard laptop aku ini kerosakan lantaran air mata yang bercucuran lantaran terkenangkan bumi barakah itu dan diri ini yang tak sedar2 diri bakal mati mati bila2 masa saja. huh!

somehow, life goes on. dq telah 3 minggu senget2 ku tinggalkan. dan telah officially bergelar pelajar uia untuk selama.. *jap kira2 dengan jari* selama 2 minggu alhamdulillah.
perut aku pun dah mula boleh adjust dengan makanan cafe2 kat sini *walaupun dah 3,4 kali gak diserang diarrohea (la ba'sa, tohuurun in sha Allah :)  )
begitu banyak bangunan2 kat sini pun aku dah mula ingat sikit2
so, ok la dok kat sini. kalau nak kata tak sama dengan dq tu memang lah. tak boleh nak forever kat zon selesa la ye makcik2 sekalian. (dan tazkirah ustazah noraini pagi tadi di kolam depan A&R department sungguhlah membuatkan daku menangis2 di dalam hati walaupun pada riak muka nampak biasa saja)
tapi, ok la. ipta mana kau nak jumpa dalam student oath dia ada highlight pasal ikhtilat, to observe the relationship between male and female(aku tak ingat ayat dia sebenarnya huhu).
boleh kata, alhamdulillah kat sini masih segarrr udara islamnya. tak susah pun nak adapt kat sini biiznillah, ok je, semua orang yang aku jumpa setakat ni baik2 helpful2 ja. :)

dan pastinya, seperti mana kat ipt2 or matrik2 or kat mana2 tempat sekalipun, kita nak jumpa dengan orang2 yang baik2, rajin2 lah turun solat di musolla. im not saying that those yang tak turun tak baik ea, jangan menghukum saya atas perkataan yang tidak saya sebut.
tapi best la alhamdulillah. moga terus diberi kekuatan oleh Allah untuk jadi orang2 yang mengimarahkan rumah Allah di hari2 yang mendatang. ameen!

dan sebenarnya, banyak je lagi aku nak cerita. (ok jangan buat bunyik 'cecite cecite' annoying wokehz) pasal roommates baru, mahallah yang best, coway yang dah tak ada, library yang menyejukkan, and sooo onnnn.
tapi dah penat. so next time lah sambung in sha Allah. fuhhh finally aku update jugek blog usang ni.

ma'as salamah~

No comments: