Friday, March 2, 2012

hakikatnya~

bismillah walhamdulillah.

fuhhfuhhh (tiup blog yang dah berhabuk)
jadi, superserikandi telah pun kembali
dan sebenarnya banyakkkk je benda nak cerita dalam ni
tapi mungkin kekangan masa(konon) dan internet kat bumi barakah dq ni
menyebabkan blog ni terbiar begini sekali

jadii..haritu iqrac ada buat program kat maahad hamidiah
dan, begitu terharu kerana berpeluang dengar pengisian daripada dr hizul
setelah bertahun lamanya
(sebenarnya pernah dengar sekali je, masa form 4)
alhamdulillah, pengisian dia sangatlahh basahhhh ok
dan sangat3 teringat moment2 dulu kala, masa awal mengenal tarbiyyah..
teringat kat halaqah di musolla saban ahad..
teringat kat akhawat yang travel jauh2 untuk jumpa kitorang walaupun keesokannya ada kelas..
teringat kat teha,wardah(majlis syura HAHA),farahana,carey,jannah,dan akhawat smakl yang kini bersamaku di dq.. (dan ramai lagi sebenarnya, the list goes on ok)
dan of course lah paling teringat
kat murabbiyah terchenta ku T_T (ex murabbiyah, to be exact)

terus meng sms kerinduan terhadap kenangan2 tu kat cik ex murabbiyah ku..
dia reply, " waa..jgn begitu. Rindu sgt juga. Tapi hakikat adalah hari ini."

ya, hakikat adalah hari ini.

teruskan melangkah.

2 comments:

nur nailah said...

Ya.hari ini..sgt memerlukn bantuan akhawat utk trus thabat ats jln ni

cik kur kur said...

inilah hakikatnya saf.. nail..

belajar dari pengalaman. teha pong.. sedang belajar ..dari kehidupan